O tom, ako pripravovať pravý pilaf, sa diskusia asi nikdy neutíši..
Z tohto dôvodu sa môže stať, že pokrm každého kuchára bude jedinečný a osobitý.
Preto sa oplatí poznať tajomstvá, ktoré môžu významne zlepšiť vôňu a chuť pilafu, hovorí kulinárska odborníčka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Aké prísady sa oplatí zaviesť do zloženia pilafu
Barberry
V každom recepte sa zloženie korenia môže líšiť, ale použitie štipky možno pokojne označiť za jeden z charakteristických znakov pravého pilafu.
Preto nezabudnite na pridanie tohto korenia.
Tuk
Možno to mnohých prekvapí, ale pri príprave tradičného pilafu sa vo veľkej miere používa baraní tuk.
Roztopí sa do kvapalného stavu a kombinuje sa s rastlinným olejom.
Vďaka tomu sa pilaf ukáže len neuveriteľne voňavý a chutný.
Chlieb
Aby bol pilaf nielen chutný a voňavý, ale aj nadýchaný, mali by ste doň dať kôrku zo starého čierneho chleba.
To umožní, aby sa prebytočná vlhkosť vstrebala.
Julia Arkhipová sa možno zaoberá tajomstvami pilafu, ale každý kuchár by mal mať priestor na vlastnú kreativitu a experimentovanie s prísadami. Nie vždy musíme sa držať tradičných receptov naivne.