HomeJedloČo pridať do bežného zeleninového šalátu pre chuť a prospech: odborníci na...

Čo pridať do bežného zeleninového šalátu pre chuť a prospech: odborníci na varenie vymenovali 3 možnosti

Mnohí ľudia sú zvyknutí pripravovať šaláty len podľa receptu a snažia sa neodchyľovať od stanovených noriem a pravidiel.

Máme tiež presvedčenie o tom, aké ingrediencie sa môžu použiť v rámci daného pokrmu.

S pomocou nečakaných ingrediencií sa však aj ten najjednoduchší zeleninový šalát stane chutnejším, zdravším a výdatnejším, hovorí kulinárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Tychino.

Aké možnosti doplnkov by ste mali zvážiť?

Semená a orechy

Tieto zložky budú vhodné pri príprave úplne akéhokoľvek šalátu.V niektorých obchodoch dokonca nájdete špeciálne šalátové zmesi z orechov a semienok.

Výbornou možnosťou bude zavedenie píniových orieškov.Sezamové, tekvicové, slnečnicové, chia a ľanové semienka premenia zeleninový šalát.

Tofu alebo tvaroh

Prvá možnosť je ideálna pre tých, ktorí sa snažia znížiť množstvo živočíšnych bielkovín v tele: tento syr je rastlinného pôvodu.

Tvaroh sa však môže používať aj vo všetkých ostatných prípadoch.

Korenie

Korenie a soľ nie sú jedinými prísadami do zeleninového šalátu.Malé množstvo čili papričiek premení pokrm.

K čerstvej zelenine sa dobre hodí kari korenie.

Skvelým riešením je aj zavedenie kurkumy alebo zázvoru.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Aké možnosti doplnkov by ste mali zvážiť? Semená a orechy? Tofu alebo tvaroh? Korenie? Čo sú to za zložky, ktoré môžu ovplyvniť tradičný zeleninový šalát? Zdá sa, že tieto návrhy sú skutočne výnimočné a mohli by obohatiť chuťové zážitky. Avšak, ako by reagovala súťaživá časť populace, ktorá preferuje klasické recepty bez týchto inovácií?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Či je potrebné na jeseň prekopávať záhony: skvelá správa, ale nie pre všetkých zeleninárov

Jedným z večných sporov medzi dážďovkami a pestovateľmi zeleniny je, či je potrebné na jeseň po zbere úrody záhony prekopávať. Má zmysel...

Prečo by sa alkoholické nápoje nemali zapíjať rajčinami: Pamätajte si to na celý život

Občerstvenie s alkoholickými nápojmi a niektorými potravinami môže spôsobiť vážne poškodenie zdravia.Jednou z potravín, ktoré by sa rozhodne nemali konzumovať ako občerstvenie, sú...

Horčičné kuracie rezne v chrumkavom trojobale – obed, ktorý si zamilujete.

Tento recept na kuracie prsia v horčičnej marináde je vynikajúcou voľbou pre milovníkov šťavnatého a chutného mäsa. Marináda z horčice dodáva mäsu intenzívnu chuť,...

Kedy zasiať ozimnú cibuľu: pestovateľom na dači sme povedali o osobitnostiach jesennej výsadby

Niektorí záhradkári považujú za potrebné vysadiť okrem cesnaku pod zimou aj cibuľu. Výsadba zimnej cibule si však vyžaduje o niečo viac pozornosti. Okrem...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?