Nie každý pozná, že niekedy aj jedna dobre zvolená zložka môže úplne zmeniť chuť dusenej kapusty.
Preto sa do zloženia pokrmu môžu vniesť rôzne zložky.
Vďaka tomuto prístupu bude možné pripraviť to isté jedlo vždy iným spôsobom, uviedla kulinárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Čo sa dá do jedla pridať
Údené kuracie mäso alebo slanina
Ak chcete, aby bol pokrm sýty, chutný a aromatický, stojí za to zvážiť možnosť zaradiť do zmesi údené slaninu.Je to ideálna alternatíva pre ľahké zeleninové jedlo.
Výrobok sa nakrája a vkladá do hlavnej kompozície približne 10-15 minút pred úplným uvarením.
Fazuľa v konzerve
Samozrejme, môžete použiť aj čerstvú, ale bude ju treba namočiť a uvariť do úplného zvareného stavu.S konzervovaným produktom je všetko oveľa jednoduchšie.
Strukovinovú plodinu vložte asi 10 minút pred koncom varenia.
Sušené slivky
Tento variant mnohých prekvapí, pretože táto kombinácia sa zdá byť nezvyčajná.Najskôr prepláchneme správne množstvo sušených sliviek pod teplou vodou a necháme ich 30 minút namočené.
Potom ich treba osušiť a nakrájať.Zložku vložíme desať minút pred jej úplným uvarením.
Respektujem názor odborníkov na varenie, no dovoľte mi trochu nesúhlasiť. Zdá sa mi, že pridanie konzervovanej fazule môže ubrať na kvalite a čerstvosti jedla. Čo by ste povedali na skúsenosť s predvareným fazuľovým strukom? Môže to dotvoriť jedinečnú chuť a textúru kapusty.