Confiture znie nezvyčajne a lákavo.V skutočnosti sa tento dezert chuťou líši od bežného džemu, pretože okrem bobúľ a cukru sa používa ešte jedna prísada..
V čase, keď ženy v domácnosti začínajú pripravovať jahody na zimu, je čas vyskúšať tento recept..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako pripraviť jahodovú cukrovinku.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Bobule umyjeme a odstránime stopky, potom veľké bobule nakrájame na kúsky.
2.Vezmite hrniec s hrubým dnom, pridajte bobule, zalejte vodou a varte na strednom ohni.Keď sa varí, varte ďalších 10 minút a miešajte bobule.
3.Ďalej zmiešame agar-agar a 3 polievkové lyžice cukru.Pridajte k bobuľám a varte ďalšie 3 minúty, miešajte džem.
4.Potom nalejte zvyšný cukor, priveďte do varu a varte ďalšie 3 minúty.
Horúcu cukrovinku nalejte do sterilných pohárov a uzavrite viečkami.Dobrú chuť!
Predtým sme vám povedali, ako chutne upiecť bravčovú masť.
Naozaj považujete agar-agar za dôležitú prísadu v tradičnej jahodovej cukrovinke? Možno by ste skúsili nahradiť ju nejakou klasickou želírkou. Čo myslíte?