HomeReceptyCitrónová nepečená torta s mascarpone a želé – Osviežujúci letný dezert plný...

Citrónová nepečená torta s mascarpone a želé – Osviežujúci letný dezert plný citrusovej chuti

Ak túžite po ľahkom a osviežujúcom dezerte, ktorý v sebe spája jemnosť mascarpone s výraznou citrusovou chuťou, táto citrónová nepečená torta smascarpone a želé je presne to, čo hľadáte.Navyše je jeho príprava jednoduchá, takže si tento dezert môžete ľahko pripraviť na akúkoľvek príležitosť.Poďme sa pustiť do prípravy tejto lahodnej torty, ktorú si zamiluje celá rodina!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Citrónová nepečená torta smascarpone a želé

Čo budeme potrebovať:

  • Bežné sušienky 500 g.
  • Na citrónový krém:

  • Citrónová šťava 200 ml.
  • Mlieko 800 ml.
  • Kukuričný škrob 100 g.
  • Cukor 200 g.
  • Vaječné žĺtky 4 ks.
  • Nastrúhaná kôra z1 citróna.
  • Vanilková esencia.
  • Mascarpone 250 g.
  • Na citrónové želé:

  • Citrónová limonáda 500 ml (voda, cukor, citrónová šťava).
  • Želatína 6-8 plátkov.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Do hrnca nalejte 800 ml mlieka a pridajte nastrúhanú kôru z jedného citróna.

    2.Vmieša zmiešajte 200 g cukru, 100 g kukuričného škrobu, 4 žĺtky a 200 ml citrónovej šťavy.

    3.Dôkladne premiešajte metličkou, kým nezískate homogénnu zmes.

    4.Zmes nalejte do hrnca smliekom.

    5.Hrniec postavte na mierny oheň a za stáleho miešania varte, kým krém nezhustne.

    6.Zložte zohňa a pridajte vanilkovú esenciu.

    7.Opäť premiešajte metličkou.

    8.Krém prelejte do misy a zakryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu krému, aby sa nevytvorila kôrka.

    9.Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, potom vložte na 2-3 hodiny do chladničky.

    10.Po vychladení krém premiešajte mixérom, aby sa dobre spojil.

    11.Pridajte 250 g mascarpone a znova premiešajte mixérom.

    12.Do formy s rozmermi 26×26 cm sodnímateľným dnom položte prvú vrstvu bežných sušienok.

    13.Sušienky pokryte vrstvou citrónového krému.

    14.Položte druhú vrstvu sušienok.

    15.Potom druhú vrstvu krému.

    16.Položte poslednú vrstvu sušienok.

    17.Potom poslednú vrstvu krému.

    18.Tortu uložte na 2-3 hodiny do chladničky.

    19.Vhrnci zmiešajte 500 ml citrónovej malinovky (voda, cukor, citrónová šťava) so 6-8 hydratovanými plátkami želatíny a trochou šafranu pre farbu.

    20.Miešajte na miernom ohni, kým sa tekutina nespojí.Nemala by sa variť.

    21.Odstavte ohňa a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

    22.Studenú tekutinu nalejte na tortu a vložte späť do chladničky, kým želatína nestuhne.

    23.Pred podávaním ozdobte tenkými plátkami citróna a čerstvou mätou.

    24.Nakrájajte na bohaté plátky a podávajte čo najviac vychladené.

    Dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře