Ak túžite po ľahkom a osviežujúcom dezerte, ktorý v sebe spája jemnosť mascarpone s výraznou citrusovou chuťou, táto citrónová nepečená torta smascarpone a želé je presne to, čo hľadáte.Navyše je jeho príprava jednoduchá, takže si tento dezert môžete ľahko pripraviť na akúkoľvek príležitosť.Poďme sa pustiť do prípravy tejto lahodnej torty, ktorú si zamiluje celá rodina!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Citrónová nepečená torta smascarpone a želé
Čo budeme potrebovať:
Na citrónový krém:
Na citrónové želé:
Ako budeme postupovať:
1.Do hrnca nalejte 800 ml mlieka a pridajte nastrúhanú kôru z jedného citróna.
2.Vmieša zmiešajte 200 g cukru, 100 g kukuričného škrobu, 4 žĺtky a 200 ml citrónovej šťavy.
3.Dôkladne premiešajte metličkou, kým nezískate homogénnu zmes.
4.Zmes nalejte do hrnca smliekom.
5.Hrniec postavte na mierny oheň a za stáleho miešania varte, kým krém nezhustne.
6.Zložte zohňa a pridajte vanilkovú esenciu.
7.Opäť premiešajte metličkou.
8.Krém prelejte do misy a zakryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu krému, aby sa nevytvorila kôrka.
9.Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, potom vložte na 2-3 hodiny do chladničky.
10.Po vychladení krém premiešajte mixérom, aby sa dobre spojil.
11.Pridajte 250 g mascarpone a znova premiešajte mixérom.
12.Do formy s rozmermi 26×26 cm sodnímateľným dnom položte prvú vrstvu bežných sušienok.
13.Sušienky pokryte vrstvou citrónového krému.
14.Položte druhú vrstvu sušienok.
15.Potom druhú vrstvu krému.
16.Položte poslednú vrstvu sušienok.
17.Potom poslednú vrstvu krému.
18.Tortu uložte na 2-3 hodiny do chladničky.
19.Vhrnci zmiešajte 500 ml citrónovej malinovky (voda, cukor, citrónová šťava) so 6-8 hydratovanými plátkami želatíny a trochou šafranu pre farbu.
20.Miešajte na miernom ohni, kým sa tekutina nespojí.Nemala by sa variť.
21.Odstavte ohňa a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
22.Studenú tekutinu nalejte na tortu a vložte späť do chladničky, kým želatína nestuhne.
23.Pred podávaním ozdobte tenkými plátkami citróna a čerstvou mätou.
24.Nakrájajte na bohaté plátky a podávajte čo najviac vychladené.
Dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov
Článok je síce inšpiratívny, no zdá sa mi, že recept by mohol byť ešte jasnejší a podrobnejší, aby sa mu každý skutočne mohol ľahko venovať. Možno by bolo užitočné pridať aj niekoľko alternatívnych ingrediencií pre prípadné náhrady.