Ryža je jednou z hlavných ingrediencií v čínskej kuchyni.
Nie je teda prekvapením, že práve obyvatelia Číny dokázali vymyslieť najlepší spôsob prípravy tejto obilniny.
Ryžová kaša, ktorú uvarili kulinárski odborníci z Nebeskej ríše, sa vždy drobí.
Okrem toho sa pokrm vyznačuje veľmi chutným vzhľadom.Hovoríme o dokonalej belosti tepelne upravených krúp.
Julia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, porozprávala o čínskom spôsobe varenia ryže.
Krúpy prepláchnite
Najskôr je potrebné surovú ryžu dobre opláchnuť.
Mnohí gurmáni túto činnosť nevykonávajú.A zbytočne: výsledkom nie je kaša, ale nechutná hrudka.
Ak ju však prepláchnete, kaša sa zbaví prebytočného škrobu, ktorý je príčinou lepkavosti.
Okrem toho sa výrobok zbaví nečistôt.
Ryžu oplachujte pomerne dlho.Postup môžete ukončiť až vtedy, keď si ďalšia použitá porcia vody zachová svoju čistotu.
Pridajte ocot
Tajomstvo bielej ryžovej kaše spočíva v použití deväťpercentného octu.Ďalšou dobrou možnosťou je jablčný ocot.
Počas tepelnej úpravy ryže v bublajúcej tekutine by sa mala pridať jedna polievková lyžica uvedeného kyslého výrobku (na jednu šálku krúpov).
Mimochodom, vďaka octu získa pokrm nielen krásnu farbu, ale aj jasnú chuť.
Čínsky spôsob varenia ryže sa zdá byť príliš zdĺhavý, nemal by byť proces jednoduchší a rýchlejší? Možno by stačilo použiť moderné technológie na dosiahnutie rovnakého výsledku.