Aby sa tekvica mohla efektívne využívať pri varení, musí mať príjemnú chuť.
Ide predovšetkým o jej sladkosť a šťavnatosť.
Aj koncom augusta je ešte stále možné ovplyvniť tieto faktory.
Aké tajomstvá môžu pomôcť
Použitie popola
Tento typ hnojiva je zvlášť zaujímavý ako vynikajúci zdroj draslíka. Práve ten tekvica v súčasnosti najviac potrebuje.
Odporúča sa vziať približne jeden a pol šálky popola a rozmiešať ho v trojlitrovej nádobe s vodou. Počkajte 48 až 72 hodín.
Potom produkt nalejte do vedra a doplňte vodou do plného objemu. Zostáva už len zaliať tekvicu.
Kvasnice
Tento postup sa nevykonáva samostatne: najprv musíte aplikovať prvú verziu hnojiva. Skutočnosť je taká, že tento prostriedok len zvyšuje účinok predchádzajúceho a pozitívne vplýva na vitalitu mikroorganizmov.
V vedre s teplou vodou rozrieďte pol šálky kvasníc a lyžicu (veľkú) cukru. Po 24 hodinách môžete začať s polievaním.