Ukázalo sa, že chutné rezne môžete pripraviť aj bez mäsa.
Cuketa môže byť základom pre chutné ‚puky‘.
Hlavnou vecou je dodržiavať presný recept. Potom kuchárka získa skutočnú dobrotu.
O tajomstve prípravy chutných cuketových rezňov sa podelila odborníčka na kuchárstvo a šéfkuchárka štvrtej kategórie Julia Archipova, ktorá pôsobí v sieťovom vydaní ‚Belnovosti‘.
Recept na cuketové rezne
Nastrúhajte dve cukety. Vzniknutú zmes vložte do misky, rozdrobenú zeleninu posypte trochou soli (stačí pol čajovej lyžičky), a potom dôkladne premiešajte. Nechajte odležať 10 minút.
Počas tejto doby nakrájajte 6 plátkov chleba na kocky a rozmixujte ich v mixéri. To isté urobte s jednou cibuľou.
Po uplynutí 10 minút odstráňte z cuketovej zmesi prebytočnú tekutinu. Vzniknutý základ zmiešajte s predtým nakrájaným chlebom a cibuľou.
Do zmesi pridajte 2 surové vajcia, 1 lyžicu majonézy, niekoľko nadrobno nasekaných strúčikov cesnaku, 3 lyžice strúhanky a 1 lyžicu múky.
Vytvorí sa vám základ, z ktorého vytvoríte niekoľko ‚pukov‘. Každý z nich namočte do strúhanky a vyprážajte na panvici z oboch strán dozlatista.
Hotové rezne budú mať neuveriteľne lákavý vzhľad a veľmi výraznú chuť. Členovia vašej rodiny si z tohto jedla určite prídu na svoje, rovnako ako vaši hostia.