V lete veľa ľudí ustupuje od svojich zvyčajných receptov, pretože takéto jedlo sa zdá byť príliš ťažké..
V teplom období je veľa sezónnej zeleniny, ktorú môžete bezpečne variť..
Toto jedlo sa ukáže ako ľahké a chutné.Kuchárka Julia Arkhipova z nášho časopisu napríklad radí venovať pozornosť paradajkám.
Ako ich môžete chutne upiecť?
Zoznam produktov
– 4 stredné paradajky;
– 5 lyžíc sušienok;
– malý zväzok zelene;
– strúčik cesnaku;
– 4 polievkové lyžice oleja (najlepšie olivového);
– soľ s korením.
Proces varenia
V prvom rade je potrebné nadrobno nasekať cesnak a bylinky.Vložte ich do misky.Do tej istej nádoby pridajte sušienky, korenie so soľou a väčšinu oleja (3 polievkové lyžice).
Snažíme sa, aby hmota bola homogénna.
Ďalej umyté a osušené paradajky rozdelíme na dve časti a potrieme pripravenou omáčkou.Navrch pokvapkáme olejom.
Forma by mala byť tiež ošetrená malým množstvom oleja.
Paradajky varte štvrť hodiny pri teplote 220 stupňov.Potom môžete bezpečne začať ochutnávať.
Prepáčte, ale musím nesúhlasiť s vaším názorom na letné recepty. Myslím si, že koncept ľahkosti a chuti v receptoch je kľúčový, a vaša spomienka na paradajky to len potvrdzuje. Možno by bolo zaujímavé ponúknuť aj alternatívne spôsoby prípravy, aby čitatelia mohli skúsiť viacero variantov a rozšíriť si kuchynské zručnosti.