Vitajte v našej kulinárskej aréne, kde sa rodia výnimočné pochúťky! Dnes vám prinášame recept na chrumkavú syrovú tortu potretú cesnakovou zmesou so zelenou cibuľkou.Táto jedinečná kombinácia hladkého cesta a cesnakovej zmesi vytvorí pre vaše chuťové bunky neodolateľný zážitok.Poďme sa pustiť do receptu!
Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Inšpirácia slanými receptami, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.
Syrový koláč potretý cesnakovou zmesou so zelenou cibuľkou
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
Zmes:
Ostatné:
Ako pokračujeme:
1.Vajíčka rozšľaháme v miske, vyšľaháme a nalejeme do misky.Jednu polievkovú lyžicu vajíčka preložíme do inej misky a odložíme bokom.Ak nemôžete mať vajce, vynechajte ho.
2. Cesto: Potom do misy pridáme cukor s rozšľahaným vajcom a pridáme sušené droždie – premiešame metličkou.Potom do misy nasypeme chlebovú múku a pridáme soľ – pokračujeme v miešaní.Ku koncu do zmesi prilejeme teplé mlieko a ručne vypracujeme cesto.
3.Vzniknuté cesto položte na čistý povrch, trochu ho roztiahnite a polejte roztopeným nesoleným maslom.Pokračujte v miesení cesta a vytvorte guľu, ktorú položte na plech vyložený pergamenom a nechajte 30 minút kysnúť na teplom mieste.
4. Zmes: Do misky vložte nesolené maslo izbovej teploty s jednou lyžicou rozšľahaného vajca a pridajte majonézu – premiešajte.Potom do misky pridajte nakrájanú zelenú cibuľku a ochuťte ju prelisovaným cesnakom – dobre premiešajte.
5.Vykysnuté cesto jemne stlačte dlaňou a nožom urobte do cesta jemné zárezy v tvare mriežky.Potom naň naneste a pekne rozotrite pripravenú zmes.Pomocou špachtle urobte jemné zárezy, do ktorých vložte pásiky tvrdého syra.
6.Pečte v predhriatej rúre 15 minút pri 170 °C, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
7.Po upečení nakrájajte chrumkavý syrový koláč na trojuholníky a podávajte so slávou, skvelou chuťou a pôvabom.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov
Výborný recept, ale osobne by som odporučila pridať ešte trochu bylinky do tej cesnakovej zmesi pre bohatšiu chuťovú skladbu. Ďakujem za inšpiráciu!