HomeJedloChrumkavé zvonka, jemné zvnútra a veľmi zdravé: ako pripraviť dokonalé frytky -...

Chrumkavé zvonka, jemné zvnútra a veľmi zdravé: ako pripraviť dokonalé frytky – kulinársky trik

Chipsy sú medzi gurmánmi veľmi obľúbené.

V pokrme sa spája chrumkavosť, jemnosť a veľmi výrazná chuť..

Pokrm má však vážne nevýhody: vysoký obsah kalórií a veľa tuku.

Skutočnosť, že tepelná úprava plátkov zeleniny sa vykonáva v nádobe s veľkým množstvom oleja.

Ako teda pripraviť chutné, ale nie také škodlivé hranolčeky?

Odpoveď je jednoduchá: musíte prestať používať panvicu alebo fritézu.

Ukázalo sa, že chutné zemiakové slamky sa dajú pripraviť aj v rúre.O recept sa podelila Julia Arkhipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva.

Ako pripraviť zdravé hranolky

Najprv ošúpte hľuzy a nakrájajte ich na prúžky.

Potom vzniknuté kúsky zemiakov zmiešajte s trochou rastlinného oleja.

Mimochodom, do viskóznej tekutiny môžete vopred pridať trochu rozdrveného cesnaku.

Snažte sa zemiaky premiešať tak, aby bola každá tyčinka pokrytá vrstvou masla.

Ďalší krok: Vezmite plech na pečenie, vyložte ho pergamenom a vysypte kúsky zemiakov.

Plech s celým obsahom vložte do hornej tretiny rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.Doba pečenia by mala byť 20 – 25 minút.

Výsledkom sú dokonalé hranolčeky: zdravé (keďže je v nich málo oleja), pikantné, zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Ako váš článok riadne zdôraznil, frytky sú skutočnou chuťovou lahôdkou, ale ich nutričná hodnota môže výrazne naraziť na zdravie. Vďaka receptu od Julie Arkhipovej sa však dostávame k zaujímavej alternatíve – zdravším hranolkám, ktoré stále zachovávajú vynikajúci chuťový zážitok. Skvelé riešenie, ktoré určite stojí za vyskúšanie!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Či je potrebné na jeseň prekopávať záhony: skvelá správa, ale nie pre všetkých zeleninárov

Jedným z večných sporov medzi dážďovkami a pestovateľmi zeleniny je, či je potrebné na jeseň po zbere úrody záhony prekopávať. Má zmysel...

Prečo by sa alkoholické nápoje nemali zapíjať rajčinami: Pamätajte si to na celý život

Občerstvenie s alkoholickými nápojmi a niektorými potravinami môže spôsobiť vážne poškodenie zdravia.Jednou z potravín, ktoré by sa rozhodne nemali konzumovať ako občerstvenie, sú...

Horčičné kuracie rezne v chrumkavom trojobale – obed, ktorý si zamilujete.

Tento recept na kuracie prsia v horčičnej marináde je vynikajúcou voľbou pre milovníkov šťavnatého a chutného mäsa. Marináda z horčice dodáva mäsu intenzívnu chuť,...

Kedy zasiať ozimnú cibuľu: pestovateľom na dači sme povedali o osobitnostiach jesennej výsadby

Niektorí záhradkári považujú za potrebné vysadiť okrem cesnaku pod zimou aj cibuľu. Výsadba zimnej cibule si však vyžaduje o niečo viac pozornosti. Okrem...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?