Ak hľadáte skvelý spôsob, ako si pripraviť chutné a sýte raňajky, tento recept na chrumkavé žemle plnené jarnou cibuľkou, šunkou, paradajkami, uhorkami, syrom a vajcami je presne to, čo hľadáte.
Táto jednoduchá, ale neuveriteľne chutná kombinácia chrumkavej žemle, lahodnej náplne a rozklepnutého vajíčka vám zaistí skvelý štart do krásneho dňa.Ľahko sa pripraví a výsledok vás nadchne.Tak neváhajte a pustite sa do prípravy!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Žemle plnené zmesou jarnej cibuľky, šunky, paradajok, uhoriek, syra a vajec
Čo budeme potrebovať:
Základ:
Zmes:
Ostatné:
Ako budeme postupovať:.
1. Základ: Najprv pripravte sezamové žemle, z ktorých odrežete vrchnú časť a vydlabajte vnútro.
2. Zmes: Do misy vsypte nadrobno nakrájanú: jarnú cibuľku, šunku, paradajku a šalátové uhorky.Ďalej do misy prisypte strúhaný syr a dochuťte majonézou – dobre premiešajte.
3.Pripravte plech na pečenie vyložený pergamenom a položte žemle pekne vedľa seba medzery medzi nimi, ktorých vnútro potrite rozpusteným maslom a paradajkovým pretlakom.
4.Následne žemle pomocou lyžice naplňte pripravenou zmesou a do každej žemle rozklepnite vajcia.Dochuťte soľou a pečte v predhriatej rúre 20 minút pri 180 ° C dozlatista a dochrumkava.
5.Hotovo! Chrumkavé žemle plnené zmesou jarnej cibuľky, šunky, paradajok, uhoriek, syra a vajec podávajte sláskou, veľkou chuťou a radosťou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Aha, takže mini pizza v sezamovej žemle? To je asi tak, akoby hamburger nazvali „šalátkový poriadok“. Možno by som skúsil, ale asi by som radšej ostal pri klasických raňajkách.