HomeReceptyChrumkavá pochúťka: domáca baklažánová pizza s mozzarellou a paradajkovou omáčkou!

Chrumkavá pochúťka: domáca baklažánová pizza s mozzarellou a paradajkovou omáčkou!

Predstavte si pizzu, ktorá spája všetky vaše obľúbené chute v ľahkej a zdravšej variante.Domáca baklažánová pizza paradajkovou omáčkou a syrom mozzarella je chrumkavá lahôdka, ktorá si vás okamžite získa.Jemné plátky baklažánu nahrádzajú tradičné cesto, čo dáva tejto pizzi jedinečnú chuť a textúru.Ideálne pre tých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu klasickej pizze, ale nechcú zľaviť zo skvelej chuti.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Domáca baklažánová pizza paradajkovou omáčkou a syrom mozzarella

Čo budeme potrebovať:

Základ:

  • 2 stredné baklažány (500-600 g) + soľ + 500 ml vody.
  • 2 vajcia.
  • 100 g múka.
  • čerstvý petržlen – podľa chuti.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • cesnakový prášok – podľa chuti.
  • červená mletá paprika – podľa chuti.
  • Domáca paradajková omáčka na pizzu:

  • olivový olej – na vyprážanie.
  • 2 strúčiky cesnaku.
  • 100 ml paradajkové pyré.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • syr mozzarella.
  • sušené oregano – podľa chuti.
  • olivový olej – na pokvapkanie.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Do misy vložte očistené a nastrúhané baklažány, ktoré osoľte a zalejte vodou – premiešajte a nechajte 15-20 minút odležať.Po 15-20 minútach zlialku odstráňte prebytočnú šťavu a preložte do misy.

    2.Do panvice solivovým olejom vložte strúčiky cesnaku a nalejte paradajkovú omáčku.Dochuťte soľou a čiernym mletým čiernym korením – premiešajte, potom nechajte 6-7 minút variť na miernom ohni a po 5 minútach vyberte strúčiky cesnaku spánve.

    3. Základ: Následne do misy zlielky si rozklepnite vajcia, nasypte múku a vsypte čerstvo nasekanú petržlenovú vňať.Dochuťte soľou, čiernym mletým čiernym korením, cesnakovým práškom a červenou mletou paprikou – premiešajte.

    4.Pripravte si plech vyložený pergamenom a potretý olivovým olejom a doprostred pomocou lyžice rozprestrite základ.

    5.Pečte v predhriatej rúre 25 minút pri 180 ° C dozlatista.

    6.Po 25 minútach vyberte plech rúry, potom základ potrite pripravenou paradajkovou omáčkou, posypte strúhaným syrom mozzarella, sušeným oreganom a pokvapkajte olivovým olejom.

    7.Pečte v rúre ďalších 15 minút pri 180 ° C do chrumkava alebo kým sa syr neroztečie.

    8.Po upečení ju podávajte sláskou, veľkou chuťou a radosťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře