HomeCibuľaCesnakové šupky nevyhadzujte – budú sa vám hodiť na veľa vecí

Cesnakové šupky nevyhadzujte – budú sa vám hodiť na veľa vecí

Väčšina z nás vyhodí olúpanú cesnakovú šupku, pričom si nemyslí, že môže byť skutočne užitočná.
Ale dá sa použiť aj do polievky.Jednoducho ho pridajte ku všetkým surovinám na polievku a uvarte.Počas odšťavovania ho vyberte.Ak sa bojíte príliš výraznej chuti, pridajte len čajovú lyžičku až dvoch strúčikov a ak máte radi výraznú chuť cesnaku, môžete ihneď pridať celý cesnak, pite 24sata.hr.
Polievku môžete uvariť len zo šupky cesnaku.Hotové je za 10-15 minút po tom, čo voda začne vrieť.Tento vývar môžete použiť ako samostatnú polievku, alebo si ho môžete odložiť a použiť na varenie ryže alebo pridať do omáčok.
Takže šupky z cesnaku po vyčistení nevyhadzujte, ale uložte si ich do vrecka a použite.Vyhoďte len tie kusy, ktoré sú špinavé.
Šupka cesnaku je bohatá na fenylpropanoidy, ktoré sú nabité antioxidantmi.Preto je skvelý na imunitu a má protirakovinové vlastnosti.Mnohí odborníci sa zhodujú, že šupka má viac cenných látok ako samotná cibuľa.
Je tiež bohatý na špecifické flavonoly, ktoré znižujú krvný tlak a zabraňujú hromadeniu v tepnách.Obsahuje tiež veľa vlákniny.Všetky tieto zložky sú skvelé pre zdravie srdca, tráviace problémy a znižujú hladinu cholesterolu a niektoré druhy rakoviny.
Pri používaní cesnakovej šupky dbajte na to, aby bola organická, inak si do stravy zavediete pesticídy.
Još nápad na použitie cesnakovej kôry:
– Skladujte ich v mrazničke a používajte do gulášov, fazuľových, zeleninových a mäsových polievok.
– Použite na kompost.
– Šupka cesnaku je plná fenylpropanoidov, ktoré sú nabité antioxidantmi, a preto je dobré ho jesť.Pri varení pridajte celú cibuľu a zjedzte ju, odporúčajú odborníci.Môžete ich piecť so zemiakmi a mäsom alebo ich pridať do duseného mäsa ako fazuľu.
– Na čaj – dáme šupky cesnaku do gule a ponoríme do vriacej vody.Nechajte niekoľko minút pôsobiť.
– Cesnak opražíme v šupke a pridáme do jedál.Po odstránení prvých špinavých vrstiev škrupiny zabaľte celé hlavy cesnaku do alobalu a pečte v rúre asi 40 minút pri 180 stupňoch.Takto upečený ho môžete skladovať v chladničke až týždeň alebo v mrazničke až šesť týždňov.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře