HomeDomČesi používajú škrabku úplne zle.Utajenú funkciu pozná naozaj len málokto

Česi používajú škrabku úplne zle.Utajenú funkciu pozná naozaj len málokto

Škrabanie zemiakov a zeleniny vo všeobecnosti nie je príliš zaujímavá práca.Obzvlášť pokiaľ tých zemiakov musíte oškrabať veľa.Napríklad na zemiakové placky, alebo ak vaša rodina miluje zemiakovú kašu.Málokto už dnes asi na túto činnosť používa nôž, pretože odpad je kvôli nemu zbytočne veľký.

Ak máte ale tú správnu škrabku, môžete si celý proces značne urýchliť.A to už stojí za zváženie.Dôležité je, aby vaša škrabka bola taká tá širšia, čo má ostrie po oboch stranách čepele.V tom prípade totiž nemusíte škrabať zemiaky len zhora nadol, ako ste asi zvyknutí.

Škrabka vie aj spätný chod

Protiľahlá čepeľ vám umožní škrabať aj zdola nahor.V podstate tak zvýši práca vymizne čas, ktorý potrebujete k návratu škrabky späť hore do východiskového bodu.Pracujete totiž bez prestojov, keď jedným ťahom zhora nadol odstránite jednu šupku, ale ďalšiu hneď pri spätnom chode zdola nahor.

Rovnakým spôsobom môžete opracovať aj koreňovú zeleninu, uhorku alebo cuketu.Bohužiaľ, pokiaľ máte úzku škrabku so špicatým koncom, ktorá má len jedno ostrie, tento trik nevyužijete.Zase vám ale pomôže vydlbávať klíčky či iné poškodenia hľuzy.

Škrabajte aj čokoládu

Oba typy vám ale pomôžu inaškrábat stuhnuté maslo na rožok či krajec chleba.V malých hoblinkách totiž tuk rýchlejšie povolí a môžete ho bez problémov namazať.Naškriabať môžete aj tvrdý syr na cestoviny alebo čokoládu na zmrzlinový pohár.A ak sa škrabka pri tej práci ztupí? Nič sa nedeje, môžete ju jednoducho opäť nabrúsiť.Postačí, keď po jej ostrie prejdete párkrát odrezávacím nožom.Razom bude zase pracovať ako nová.

Na obojstranné škrabanie sa môžete pozrieť v priloženom videu:

Foto: Shutterstock.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Jednoducho nesúhlasím s tvrdením autora článku! Myslíte si naozaj, že škrabka môže byť geniálnym nástrojom aj mimo kuchyne? Možno by ste mali zvážiť, že väčšina ľudí ju používa len na zemiaky a zeleninu, a nie na čokoládu a tvrdý syr. Článok by bol prospelnejší, keby sa zameriaval viac na praktické využitie škrabky v bežnom domácnostve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?