HomeDomČesi používajú škrabku úplne zle.Utajenú funkciu pozná naozaj len málokto

Česi používajú škrabku úplne zle.Utajenú funkciu pozná naozaj len málokto

Škrabanie zemiakov a zeleniny vo všeobecnosti nie je príliš zaujímavá práca.Obzvlášť pokiaľ tých zemiakov musíte oškrabať veľa.Napríklad na zemiakové placky, alebo ak vaša rodina miluje zemiakovú kašu.Málokto už dnes asi na túto činnosť používa nôž, pretože odpad je kvôli nemu zbytočne veľký.

Ak máte ale tú správnu škrabku, môžete si celý proces značne urýchliť.A to už stojí za zváženie.Dôležité je, aby vaša škrabka bola taká tá širšia, čo má ostrie po oboch stranách čepele.V tom prípade totiž nemusíte škrabať zemiaky len zhora nadol, ako ste asi zvyknutí.

Škrabka vie aj spätný chod

Protiľahlá čepeľ vám umožní škrabať aj zdola nahor.V podstate tak zvýši práca vymizne čas, ktorý potrebujete k návratu škrabky späť hore do východiskového bodu.Pracujete totiž bez prestojov, keď jedným ťahom zhora nadol odstránite jednu šupku, ale ďalšiu hneď pri spätnom chode zdola nahor.

Rovnakým spôsobom môžete opracovať aj koreňovú zeleninu, uhorku alebo cuketu.Bohužiaľ, pokiaľ máte úzku škrabku so špicatým koncom, ktorá má len jedno ostrie, tento trik nevyužijete.Zase vám ale pomôže vydlbávať klíčky či iné poškodenia hľuzy.

Škrabajte aj čokoládu

Oba typy vám ale pomôžu inaškrábat stuhnuté maslo na rožok či krajec chleba.V malých hoblinkách totiž tuk rýchlejšie povolí a môžete ho bez problémov namazať.Naškriabať môžete aj tvrdý syr na cestoviny alebo čokoládu na zmrzlinový pohár.A ak sa škrabka pri tej práci ztupí? Nič sa nedeje, môžete ju jednoducho opäť nabrúsiť.Postačí, keď po jej ostrie prejdete párkrát odrezávacím nožom.Razom bude zase pracovať ako nová.

Na obojstranné škrabanie sa môžete pozrieť v priloženom videu:

Foto: Shutterstock.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře