Všeobecne sa uznáva, že nie je možné variť pilaf bez ryže..
V skutočnosti môžete skúsiť nahradiť zrná. cestovinou..
Áno, v tomto prípade dostanete jedlo, ktoré sa len ťažko dá nazvať skutočným klasickým pilafom.
Výsledkom bude niečo podobné ako námornícke cestoviny, len s ďalšími prísadami.
Ak však vezmeme do úvahy, že úlohou týchto „doplnkových“ komponentov sú produkty spojené špecificky s obľúbeným jedlom orientálnej kuchyne (predovšetkým hovoríme o mrkve a cibuli), výsledné jedlo sa môže stále podmienečne nazývať „cestovinové pilaf“. „
O zaujímavý recept sa podelila Julia Arkhipova, odborníčka v publikácii siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.
Ako uvariť pilaf z cestovín
Najprv musíte nakrájať mrkvu, jednu papriku a jednu cibuľu.
Do kotla musíte naliať rastlinný olej.Kusy cibule by sa mali poslať do toho istého kotla.
Hneď ako zelenina zozlatne, vložte do kotla 400 gramov mletého hovädzieho mäsa.
Keď je mäsová zložka pripravená, pridajte do zmesi predtým nakrájanú papriku a mrkvu.
Má tiež zmysel pridať korenie (rasca, koriander atď.)d.).
Existujú dve ďalšie dôležité zložky – paradajková pasta (1 polievková lyžica.l.) a nasekaný cesnak (3 strúčiky).
Obsah kotlíka musí byť naplnený litrom horúcej vody.
Keď tekutina začne vrieť, budete musieť do kotla naliať dve balenia cestovín.
Miska by sa mala variť v zakrytej nádobe 20 minút.Požiar by mal byť minimálny.
Znakom, že jedlo je hotové, je, keď sú cestoviny dostatočne mäkké.
Stojí za to zdôrazniť, že cestoviny absorbujú chute iných zložiek.Ukáže sa to neuveriteľne chutné.
Predtým sme vysvetlili, prečo sa pohánka v Európe neje.
Prepáčte, ale nahradiť ryžou cestoviny v pilafe? Myslím, že to už nie je pilaf. Možno ide o zaujímavý pokus s novým receptom, no tradičný pilaf bez ryže je pre mňa nezameniteľný.