HomeReceptyBravčové steaky v cesnakovo-medovej omáčke – Rýchly obed na stole!

Bravčové steaky v cesnakovo-medovej omáčke – Rýchly obed na stole!

Ak hľadáte rýchly a chutný obed, bravčové steaky včesnekovo-medovej omáčke sú skvelou voľbou! Kombinácia šťavnatého bravčového mäsa a omáčky z medu a cesnaku vytvorí dokonalý pokrm, ktorý zvládnete pripraviť v priebehu niekoľkých minút.Tento recept je ideálny, keď chcete na stôl dostať niečo rýchle, ale pritom plné chuti.Pripravte si tieto steaky a prekvapte rodinu alebo priateľov skvelým obedom!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Bravčové steaky v cesnakovo-medovej omáčke

Čo budeme potrebovať:

Mäso:

  • 4 bravčové rezne.
  • 1 lyžička soli.
  • 1/2 lyžičky cesnakový prášok.
  • 1/4 lyžičky sušený rozmarín alebo tymian.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • 2 lyžice oleja – na vyprážanie.
  • 20 g maslo – na vyprážanie.
  • zelená cibuľka – na záverečné zdobenie.
  • Omáčka:

  • 6 strúčikov cesnaku.
  • 4 lyžice medu.
  • 5 lyžíc kuracie vývar.
  • 2 lyžice jablkový ocot.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Mäso: Umyté a osušené bravčové mäso zobú strán posypte zmiešaným korením: soľ, cesnakový prášok, sušený rozmarín alebo tymián a čierne mleté ​​korenie – masírujte rukami, aby sa korenie vstrebalo.

    2.Do panvice s zohriatym olejom položte plátky mäsa a smažte zakaždým strany dozlatista.Po vyprážaní mäso preložte na tanier a nechajte chvíľu bokom.

    3. Omáčka: Do rovnakej panvice zohriatym maslom vsypte nadrobno nakrájaný cesnak, premiešajte a smažte 30 sekúnd na miernom ohni.Ďalej do panvice prilejte med a podlejte kuracím vývarom.Premiešajte a pokračujte vo varení.Nakoniec dochuťte jablčným octom a nechajte variť 1-2 minúty.

    4.Následne do omáčky položte vyprážané bravčové mäso, ktoré prelejte vlastnou šťavou a varte na miernom ohni.Počas varenia mäso 1-2 krát otočte.

    5.Na záver mäso ozdobte-posypte nakrájanou zelenou cibuľkou a podávajte sláskou, veľkou chuťou a gráciou.Tiež ho môžete podávať obľúbenou prílohou, ktorú máte radi.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Neviem súhlasiť s tým, že bravčové steaky v cesnakovo-medovej omáčke sú rýchlym a skvelým obed. Môže to byť chutné, ale podľa mňa priprava podobného jedla si vyžaduje viac času a starostlivosti. Možno by bolo lepšie zdôrazniť, že aj napriek chutnému výsledku, ide o jedlo, ktoré si vyžaduje určitú dávku trpezlivosti a precíznosti pri príprave.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?