HomeReceptyBravčové mäso na cesnaku so sladkou paprikou a polentou

Bravčové mäso na cesnaku so sladkou paprikou a polentou

Pokiaľ hľadáte sýte a lahodné jedlo, ktoré zahreje telo i dušu, bravčové mäso na cesnaku so sladkou paprikou a polentou je presne to, čo potrebujete.Tento tradičný recept kombinuje jemné kúsky bravčového mäsa s výraznou chuťou cesnaku a jemnou sladkosťou papriky, čo dodáva pokrmu nezameniteľnú chuť.Tento pokrm je skvelou voľbou pre tých, ktorí ocenia poctivú domácu kuchyňu plnú chuťou.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Bravčové mäso na cesnaku so sladkou paprikou a polentou

Čo budeme potrebovať:

  • Bravčová krkovica 1-2kg.
  • Bravčové stehno 1-2kg.
  • Bravčový bôčik 500 g.
  • Bravčová masť 1 polievková lyžica.
  • Cesnak 1 strúčik.
  • Sladká paprika.
  • Soľ a korenie.
  • Kukuričná polenta (podľa chuti).
  • Ako budeme postupovať:.

    1.Nakrájajte bravčovú krkovicu na vhodné kúsky/kocky.

    2.Rovnakým spôsobom nakrájajte aj bravčové stehno.Odložte bokom.

    3.Vpriestrannom liatinovom hrnci rozohrejte 1 lyžicu bravčovej masti.

    4.Bravčový bôčik nakrájajte na malé kúsky.

    5.Pridajte bôčik do rozpálenej masti a opražte.

    6.Restujte niekoľko minút.

    7.Pridajte olúpaný cesnak.

    8.Ešte niekoľkokrát premiešajte.

    9.Pridajte nakrájanú krkovicu a stehno.

    10.Miešajte, kým mäso zbelie zo všetkých strán.

    11.Podľa chuti pridajte soľ a korenie.

    12.Opäť premiešajte, aby sa korenie dobre rozložilo.

    13.Prikryte pokrievkou a nechajte variť 1 hodinu na strednom až slabom plameni.

    14.Po hodine zamiešajte a skontrolujte mäso.

    15.Mäso pustí šťavu, takže si nemusíte robiť starosti.Pokiaľ máte mäso z domáceho chovu, je možné, že nepustí toľko šťavy.

    16.Pokiaľ nie je mäso príliš tuhé, pokračujte vo varení pokrievkou ešte ďalšiu hodinu.

    17.Po tomto čase znova skontrolujte mäso.

    18.Pokiaľ je hotové, vypnite oheň.Pokiaľ ešte nie je dostatočne mäkké, nechajte variť ďalších pol hodiny.

    19.Keď je mäso hotové, pridajte papriku a premiešajte.

    20.Nechajte hrniec prikrytý pokrievkou až do podávania.

    21.Pripravte si polentu podľa návodu.

    22.Podávajte teplú polentu s pripraveným bravčovým mäsom zhrnca.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO RECEPT:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Kombinácia bravčového mäsa s cesnakom a paprikou je skvelá, ale možno by bolo ešte zaujímavejšie pridať do receptu aj nejaké ďalšie koreniny pre bohatšiu chuťovú skladbu.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?