HomeReceptyBravčové mäso na cesnaku so sladkou paprikou a polentou

Bravčové mäso na cesnaku so sladkou paprikou a polentou

Pokiaľ hľadáte sýte a lahodné jedlo, ktoré zahreje telo i dušu, bravčové mäso na cesnaku so sladkou paprikou a polentou je presne to, čo potrebujete.Tento tradičný recept kombinuje jemné kúsky bravčového mäsa s výraznou chuťou cesnaku a jemnou sladkosťou papriky, čo dodáva pokrmu nezameniteľnú chuť.Tento pokrm je skvelou voľbou pre tých, ktorí ocenia poctivú domácu kuchyňu plnú chuťou.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Bravčové mäso na cesnaku so sladkou paprikou a polentou

Čo budeme potrebovať:

  • Bravčová krkovica 1-2kg.
  • Bravčové stehno 1-2kg.
  • Bravčový bôčik 500 g.
  • Bravčová masť 1 polievková lyžica.
  • Cesnak 1 strúčik.
  • Sladká paprika.
  • Soľ a korenie.
  • Kukuričná polenta (podľa chuti).
  • Ako budeme postupovať:.

    1.Nakrájajte bravčovú krkovicu na vhodné kúsky/kocky.

    2.Rovnakým spôsobom nakrájajte aj bravčové stehno.Odložte bokom.

    3.Vpriestrannom liatinovom hrnci rozohrejte 1 lyžicu bravčovej masti.

    4.Bravčový bôčik nakrájajte na malé kúsky.

    5.Pridajte bôčik do rozpálenej masti a opražte.

    6.Restujte niekoľko minút.

    7.Pridajte olúpaný cesnak.

    8.Ešte niekoľkokrát premiešajte.

    9.Pridajte nakrájanú krkovicu a stehno.

    10.Miešajte, kým mäso zbelie zo všetkých strán.

    11.Podľa chuti pridajte soľ a korenie.

    12.Opäť premiešajte, aby sa korenie dobre rozložilo.

    13.Prikryte pokrievkou a nechajte variť 1 hodinu na strednom až slabom plameni.

    14.Po hodine zamiešajte a skontrolujte mäso.

    15.Mäso pustí šťavu, takže si nemusíte robiť starosti.Pokiaľ máte mäso z domáceho chovu, je možné, že nepustí toľko šťavy.

    16.Pokiaľ nie je mäso príliš tuhé, pokračujte vo varení pokrievkou ešte ďalšiu hodinu.

    17.Po tomto čase znova skontrolujte mäso.

    18.Pokiaľ je hotové, vypnite oheň.Pokiaľ ešte nie je dostatočne mäkké, nechajte variť ďalších pol hodiny.

    19.Keď je mäso hotové, pridajte papriku a premiešajte.

    20.Nechajte hrniec prikrytý pokrievkou až do podávania.

    21.Pripravte si polentu podľa návodu.

    22.Podávajte teplú polentu s pripraveným bravčovým mäsom zhrnca.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO RECEPT:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře