Hľadáte chutný a sýty obed? Bravčové kotlety v hubovej omáčke s plackami z bielej kapusty sú skvelou voľbou! Kombinácia šťavnatého mäsa a hubovej omáčky vytvára dokonalú harmóniu chutí, zatiaľ čo chrumkavé kapustové placky dodávajú originálnu prílohu, ktorá celé jedlo osvieži.Tento jednoduchý recept je ideálny na rodinný obed, ktorý si všetci zamilujú.
Navštívte aj našu skupinu na Facebooku, Inšpirácia slanými receptami, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.
Bravčové kotlety v hubovej omáčke s bielou kapustou
Čo budeme potrebovať:
Mäso:
Ostatné:
Hubová omáčka:
Príloha – placky:
Ako pokračujeme:
1. Mäso.
2.Pripravte si panvicu s rozpáleným olivovým olejom a maslom a vložte do nej ochutené bravčové kotlety – opečte ich na strednom ohni z každej strany dozlatista a po opečení ich preložte na tanier.
3. Omáčka: Na tú istú panvicu dajte nakrájanú cibuľu, cesnak a spoločne ich orestujte.Potom do panvice vmiešame hnedé huby nakrájané na polmesiačiky a varíme na miernom ohni.
4.Potom nasypte múku do panvice s prísadami a prilejte kurací vývar – premiešajte.Ochutíme mletým čiernym korením a soľou – premiešame a pokračujeme vo varení.
5.Najprv vložte nakrájanú bielu kapustu do misy, zalejte ju horúcou vodou a nechajte 20 minút odstáť.Potom kapustu scedíme a preložíme do inej misy.
6. Príloha – placky: Na panvicu s jemne rozohriatym olivovým olejom pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak – premiešame a na miernom ohni opečieme dozlatista.Po opečení preložíme do misy s bielou kapustou.Ochutíme mletým čiernym korením, soľou a mletou červenou paprikou.Potom do misky rozbijeme vajcia a prisypeme múku – premiešame.
7.Pomocou lyžice vytvarujte placky, vložte ich na panvicu s rozpáleným olejom a na miernom ohni smažte, kým nebudú z oboch strán zlatisté a chrumkavé.
8.Nakoniec do omáčky vložte opečené bravčové kotlety, zalejte ich omáčkou a varte 20 minút na miernom ohni.Potom omáčku posypte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a máte hotovo!
9.Chrumkavé bravčové kotlety podávajte v ochutenej hubovej omáčke s chrumkavými plátkami bielej kapusty a obľúbeným dresingom, ale najdôležitejšie je podávať ich so slávou, skvelou chuťou a pôvabom.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite nám o ňom povedzte v našej facebookovej skupine Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.