HomeReceptyBravčová pečienka v chrumkavom zemiakovom obale!

Bravčová pečienka v chrumkavom zemiakovom obale!

Hľadáte novú inšpiráciu na víkendový obed, ktorým by ste potešili celú rodinu? Nechce sa vám tráviť zbytočne veľa času v kuchyni? V tom prípade tu ste na správnom mieste! Dnes si spoločne prichystáme bravčovú pečienku v zemiakovom obale.Príprava tejto dobroty je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.Placky sú tak skvelým tipom práve už na spomínaný obed či teplú večeru.Spojením zemiakov a bravčovej pečienky dostaneme fantastickú dobrotu, po ktorej sa u vás doma len a len zapráši.Dobre si teda tento recept uložte, rozhodne ho nerobíte naposledy.

Nalákali sme vás na túto mňamku? Poďme si teda spoločne prichystať tieto chutné zemiakové placky plnené mäsom!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.

Ak hľadáte nejakú ďalšiu dobrotu, potom rozhodne vyskúšajte túto oblátkovú tortu!

Výborný recept na pečenie vkabátu:

Čo budeme potrebovať:

  • 1kg zemiakov.
  • 6 – 8 plátkov bravčovej pečienky.
  • soľ, korenie.
  • 3 ks vajec.
  • cibuľa.
  • 2 – 3 PL hladkej múky.
  • 2 ks vajec na obalenie mäsa.
  • olej.
  • 100 g tvrdého syra.
  • Ako postupovať:

    1) Začneme tým, že si zemiaky olúpeme a nastrúhame.Potom ich umiestnime do misy a zalejeme studenou vodou.

    2) Bravčové plátky si osolíme a okoreníme, potom ho zakryjeme potravinárskou fóliou a jemne ich naklepeme.

    3) Zemiaky si vyžmýkame a umiestnime do čistej a suchej misy.Pridáme 3 ks vajec, soľ, korenie, nastrúhanú cibuľu, múku a všetko dôkladne premiešame.

    4) Vo vedľajšej mise si vyšľaháme 2 ks vajec.Na panvici si rozpálime olej.

    5) Na panvicu nanesme našu zemiakovú zmes o rovnakej veľkosti ako je mäso.Každý plát mäsa si obalíme v rozšľahanom vajíčku a potom ich prekryjeme zemiakovou zmesou rovnako tak ako je to na obrázku.

    6) Smažíme zobú strán 2-3 minúty.Potom umiestnime na papierovú utierku.

    7) Následne placky umiestnime na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.Pečieme pri 180 stupňoch zhruba 20-25 minút.

    8) Medzitým si nastrúhame syr.

    9) Akonáhle sa nám placky dopečú, tak ho posypeme syrom a zhruba 4-5 minút necháme syr zapiecť.Na úplný záver môžeme posypať nasekaným kôprom.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Aha, tak bravčová pečienka v chrumkavom zemiakovom obale? Zaujímavé, ale nezdá sa mi to úplne jednoduché. Máte nejaký tip, ako udržať placky pekne krehké?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?