Vyskúšajte trochu iný recept na Bolognese & Scaron;Ide o jednu prísadu navyše – huby, ktoré obohatia chuť tohto lahodného jedla.
Ingrediencie:
2 cibule.
1 polievková lyžica olivového oleja.
1 strúčik cesnaku.
500 g mletého mäsa.
90 g nasekaných húb.
oregano alebo zmes bylín.
400 ml paradajkovej omáčky.
1 polievková lyžica paradajkovej pasty.
soľ a korenie.
Scaron;pagetti 300 g.
Príprava:
Do veľkej panvice dáme cibuľu a olej a opekáme na vysokej teplote 3-4 minúty.Pridajte cesnak a smažte, kým ingrediencie nie sú zlatohnedé.Pridajte huby a bylinky a ešte opečte. pár minút.
Zmiešame paradajkovú omáčku, mleté mäso, kečup alebo paradajkový pretlak a koreniny.Počkajte, kým sa uvarí, potom znížte teplotu.Zakryte a kontrolujte za občasného miešania ďalšiu pol hodinu.
Medzitým uvarte špagety vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou.Dobre ich scedíme, prepláchneme horúcou vodou, vložíme späť do hrnca a pridáme lyžičku olivového oleja.Potom pridajte omáčku, ktorú ste pripravili predtým.Posypte parmezánom alebo nastrúhajte syr a vychutnajte si!