HomeReceptyBolo nám ľúto, že sme v lete neurobili viac, keď sme v...

Bolo nám ľúto, že sme v lete neurobili viac, keď sme v zime otvorili pohár – piknikovali sme paradajky s medom.

Medové nakladané paradajky sú výbornou pochúťkou, ktorú si môžete vychutnať počas zimných mesiacov.Ich sladkokyslá chuť, doplnená medom, dáva paradajkám jedinečnú chuť, ktorá poteší každého.Navyše sú nielen chutné, ale aj zdravé, plné vitamínov a antioxidantov.Tento recept je skvelý na spracovanie domácej úrody paradajok.

Ingrediencie

  • 4kg paradajok (ideálne cherry paradajky s pevnou šupkou).
  • 8 ks cibule.
  • 1 lyžica horčičných semienok (na pohár).
  • Bazalka (niekoľko lístkov na pohár).
  • 1l vody.
  • 1 lyžica soli.
  • 3 lyžice kryštálového cukru.
  • 1 lyžica medu.
  • 1 lyžička kyseliny citrónovej.
  • Postup

    1) Príprava paradajok: Paradajky umyte a vyberte pevné, neprezreté paradajky.Cibuľu olúpte a nakrájajte na štvrtiny.

    2) Naloženie do pohárov: Do sterilizovaných pohárov vložte paradajky spolu s štvrťkami cibule.Pridajte niekoľko lístkov čerstvej bazalky a horčičné semienka.

    3) Zaliatie vodou: Paradajky v pohároch zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte pôsobiť 20 minút.

    4) Príprava nálevu: Vodu z pohárov zlejte späť do hrnca.Pridajte soľ, cukor, med a kyselinu citrónovú.Dobre premiešajte a priveďte kvaru.

    5) Zaliatie paradajok: Pripravený nálev nalejte späť do pohárov paradajkami a cibuľou, až po okraj.

    6) Uzavretie a sterilizácia: Poháre pevne uzavrite viečkami, otočte hore dnom a zabaľte do deky, aby pomaly vychladli.Potom ich uložte na tmavé a chladné miesto.

    Záver

    Medové nakladané paradajky sú skvelou prílohou, ktorú môžete použiť do šalátov, ako súčasť sendvičov alebo ako predjedlo khlavnému jedlu.Vďaka medu majú jemne sladkastú chuť, ktorá krásne kontrastuje skyseľnosťou paradajok.Tento recept vám umožní uchovať úrodu paradajok až na celý rok a vychutnávať si ich chuť kedykoľvek počas zimy.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Bolo by skvelé doplniť recept o možnosť pridania ďalších korenín pre zaujímavejšiu chuťovú kombináciu. Čo poviete na pridanie estragónu alebo dielu čierneho korenia?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?