Pokiaľ milujete dezerty, ktoré sú ľahké na prípravu a zároveň ohromujúcou chuťou, tieto tvarohové koláče slesnými plodmi sú presne pre vás.Pripravte si tento neodolateľný dezert behom chvíľky a užite si kombináciu jemného tvarohu a sviežeho ovocia.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Tvarohové koláče slesnými plodmi
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
Náplň:
Ostatné:
Ako budeme postupovať:.
1. Cesto: Do misy vložte tvaroh, rozklepnite vajcia, vlejte vaječný bielok, pridajte štipku soli, štipku vanilky, prisypte cukor a prilejte rastlinný olej – premiešajte vidličkou.Ďalej do misy v 2 fázach nasypte múku a prášok do pečiva – premiešajte vidličkou a vypracujte cesto ručne do tvaru gule.Prikryte misu fóliou a uložte na 15 minút do chladničky.
2. Náplň: Do malej misky vložte tvaroh, nasypte cukor a vlejte žĺtok – premiešajte vidličkou.Pokiaľ by bola tvarohová náplň veľmi jemná, prisypte krupicovú múku alebo kukuričný škrob.
3.Výsledné cesto vyberte chladničky a položte ho na čistú plochu vysypanú múkou.Cesto rozdeľte na 6 rovnakých dielov, z ktorých vytvarujte malé gule.
4.Následne ich položte na plech vyložený pergamenom úhľadne vedľa seba medzerou medzi nimi a dňom pohára urobte jamku.
5.Potom pomocou lyžicou ich naplňte tvarohovou náplňou a ozdobte ľubovoľnými lesnými plodmi (čerstvé, mrazené).
6.Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút pri 180 ° C dozlatista.
7.Po upečení ich posypte preosiatym práškovým cukrom a podávajte ich sláskou, veľkou chuťou a radosťou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Recept na tvarohové koláče vyzerá skvelo a isto chutia úžasne, no osobne by som zvážila možnosť nahradiť cukor prírodnými sladidlami ako medom alebo javorovým sirupom. To by mohlo ešte zlepšiť ich zdravotnú hodnotu a obohatiť chuťový zážitok pre tých, ktorí sa vyhýbajú rafinovanému cukru. Čo myslíte?