HomeReceptyBobule a tvarohové koláče: Jednoduchý recept na lahodnú pochúťku

Bobule a tvarohové koláče: Jednoduchý recept na lahodnú pochúťku

Pokiaľ milujete dezerty, ktoré sú ľahké na prípravu a zároveň ohromujúcou chuťou, tieto tvarohové koláče slesnými plodmi sú presne pre vás.Pripravte si tento neodolateľný dezert behom chvíľky a užite si kombináciu jemného tvarohu a sviežeho ovocia.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Tvarohové koláče slesnými plodmi

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 220 g tvaroh.
  • 1 vajce + 1 vaječný bielok.
  • štipka soli + štipka vanilky.
  • 1 lyžica cukru.
  • 1 lyžica rastlinný olej.
  • 130 g múka.
  • 1 lyžica prášok do pečiva.
  • Náplň:

  • 140 g tvaroh.
  • 1 lyžica cukru.
  • 1 žĺtok.
  • krupicová múka alebo kukuričný škrob (voliteľné) – podľa potreby.
  • Ostatné:

  • ľubovoľné lesné plody (čerstvé, mrazené) – podľa chuti.
  • práškový cukor – na záverečné posypanie.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Cesto: Do misy vložte tvaroh, rozklepnite vajcia, vlejte vaječný bielok, pridajte štipku soli, štipku vanilky, prisypte cukor a prilejte rastlinný olej – premiešajte vidličkou.Ďalej do misy v 2 fázach nasypte múku a prášok do pečiva – premiešajte vidličkou a vypracujte cesto ručne do tvaru gule.Prikryte misu fóliou a uložte na 15 minút do chladničky.

    2. Náplň: Do malej misky vložte tvaroh, nasypte cukor a vlejte žĺtok – premiešajte vidličkou.Pokiaľ by bola tvarohová náplň veľmi jemná, prisypte krupicovú múku alebo kukuričný škrob.

    3.Výsledné cesto vyberte chladničky a položte ho na čistú plochu vysypanú múkou.Cesto rozdeľte na 6 rovnakých dielov, z ktorých vytvarujte malé gule.

    4.Následne ich položte na plech vyložený pergamenom úhľadne vedľa seba medzerou medzi nimi a dňom pohára urobte jamku.

    5.Potom pomocou lyžicou ich naplňte tvarohovou náplňou a ozdobte ľubovoľnými lesnými plodmi (čerstvé, mrazené).

    6.Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút pri 180 ° C dozlatista.

    7.Po upečení ich posypte preosiatym práškovým cukrom a podávajte ich sláskou, veľkou chuťou a radosťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře