Nie vždy je možné uvariť pohánku tak, aby bola drobivá..
Existuje však jednoduchý spôsob.Tajomstvo prípravy drobivej pohánky prezrádza kulinárska expertka publikácie siete Belnovosti, kuchárka, pekárka štvrtej triedy Julia Arkhipová.
Ako urobiť pohánku drobivú
Krátke opraženie zrna pred varením vám pomôže získať drobivú pohánku.
Je lepšie vyprážať na masle.Panvicu rozohrejeme, pridáme olej, pridáme pohánku a za stáleho miešania opekáme 3 minúty.
Potom pohánku preložíme do hrnca s vodou a uvaríme obvyklým spôsobom.Na jeden pohár pohánky potrebujete dva poháre vody.
Ak chcete získať bohatšiu chuť, môžete pohánku uvariť v mäsovom, zeleninovom alebo hubovom vývare.
Predtým odborník vysvetlil, aké chyby znemožňujú varenie nadýchanej omelety.
Pani Arkhipová má iste bohaté skúsenosti, no tento postup mi pripadá trochu nezvyčajný. Nezdá sa vám, že vyprážanie pohánky pred varením môže odstrániť časť jej nutričnej hodnoty? Možno by bolo lepšie zachovať viac živín a skúsiť iný spôsob získania drobivej textúry. Čo si myslíte?