Jedným z najdôležitejších krokov pri príprave ryže na pilaf je namáčanie.
Profesionálni kuchári túto fázu nikdy nevynechávajú.Povieme vám, ako ryžu namáčajú.
Ako správne namočiť ryžu na pilaf
Po prvé, ryžu je vhodné namočiť do čistej vody.Platí to najmä pre tých, ktorí majú nevhodnú vodu z vodovodu.
Po druhé, voda na namáčanie by mala byť horúca.To preto, aby sa odstránil prebytočný škrob.Voda by sa mala meniť, keď sa ochladí.
Pokiaľ ide o čas namáčania, závisí od odrody ryže.
Tvrdé odrody (basmati, devzira) sa namáčajú približne dve hodiny.Odrodám alang a lazar stačí 30-40 minút.
Červená a hnedá celozrnná ryža by sa mala namáčať hodinu a pol, zatiaľ čo divoká (čierna) ryža by sa mala namáčať cez noc.