Mnoho ľudí vie, že nie vždy je možné dopestovať bohatú úrodu kapusty..
Niekedy samotná zelenina „nechce“ postaviť hlavy a niekedy je dôvodom aktivita škodcov..
Preto by ste mali mať vždy na pamäti prostriedky, ktoré budú v danej situácii užitočné.Napríklad nie všetci letní obyvatelia vedia, že dva prášky, ktoré sa aktívne používajú pri varení, pomôžu zvýšiť výnos kapusty.
Hovoríme o klasickej horčici a sóde bikarbóne.
Ako ich správne používať pri pestovaní kapusty?
Stojí za zmienku, že sóda je absolútne bezpečná pre samotnú rastlinu aj pôdu.To isté možno povedať o horčici.
Preto ich môžete bez akýchkoľvek pochybností použiť.
Ako sú užitočné? Ako sa ukázalo, oba prášky zaženú škodcov z kapustových hriadok.Ani sóda, ani horčica nemajú radi slimáky a iní škodcovia.Preto bude kapusta pod spoľahlivou ochranou.
Jedlá sóda sa najlepšie používa na poprášenie zeleniny.Medzi riadkami by ste však mali posypať horčicou a použiť ju aj na vytvorenie obvodu postele.
Je naozaj možné zvýšiť výnos kapusty pomocou sódy a horčice? Nezdá sa vám, že to môže mať nejaký negatívny vplyv na samotnú rastlinu alebo pôdu? Aké dôkazy máme, že tieto metódy naozaj fungujú a sú efektívne?