Ak potrebujete do vareného pokrmu použiť čerstvú cibuľu, môže to predstavovať vážny problém.
Skutočnosťou je, že táto zelenina môže mať veľmi pretrvávajúcu a výrazne horkú chuť.
Týmto spôsobom sa jedlo jednoducho pokazí, pretože dôjde k nerovnováhe medzi zložkami, hovorí odborníčka na varenie z nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Najčastejšie sa odporúča zvoliť metódu marinovania zeleniny. Ak táto možnosť z nejakého dôvodu nie je pre vás vhodná, môžete zvážiť aj iné alternatívy.
Ktoré z nich môžete využiť
Ľadová voda
Jednoduchý a praktický spôsob, ktorý môžete bezpečne vyskúšať, spočíva v nakrájaní zeleniny. Potom ju vložte do nádoby so studenou vodou a ľadom.
Asi po 15 minútach môžete vodu vypustiť a cibuľu použiť.
Soľ
Hrubá soľ takisto dokonale splní svoju úlohu. S touto prísadou je potrebné zmiešať nakrájanú cibuľu a nechať ju stáť maximálne 15 minút.
Cibuľu bude potrebné opláchnuť pod tečúcou vodou a môžete začať variť.