Mnohí ľudia radi pečú kurča v rúre, pretože vták je potom oveľa chutnejší.
Stojí za to vedieť, že pokrm sa dá vždy vylepšiť.
Na to, aby ste to dokázali, stačí kurča pred poslaním do rúry potrieť špeciálnymi prísadami, prezrádza tajomstvo kuchárskej expertky nášho magazínu, kuchárky Júlie Archipovovej.
Aké možnosti treba zvážiť
Horčica
Tento spôsob nielenže pomôže vytvoriť kôrku, ale tiež urobí kuracie mäso oveľa zaujímavejším, pretože bude mierne pikantné.
Po úprave horčicou sa oplatí počkať hodinu, kým ho pošlete do rúry.
Kyslá smotana
Môžete použiť kyslú smotanu v čistej forme alebo do nej pridať korenie, nasekaný cesnak a bylinky.Kuracie mäso bude chrumkavé a lahodné.
Takáto ‚marináda‘ by sa mala pred pečením nechať pol hodiny odstáť.
Med
Mnoho ľudí už vie, že najchutnejšia kôrka sa objavuje vďaka medu.Treba ho skombinovať s malým množstvom rastlinného oleja, natrieť na kurča a počkať 30 minút.
Nie som si istý, či sú všetky uvedené prísady skutočne nevyhnutné. Možno by bolo vhodné aj uviesť možnosť pripraviť kurča jednoduchšie, bez toľkého predpríprav. Čo si myslíte?