Existuje množstvo trikov a techník, ktoré pomôžu vyprážaným zemiakom stať sa skutočne dokonalým pokrmom.
Takže sa oplatí tieto tajomstvá pravidelne používať v kuchyni..
Odborníčka na varenie v našom časopise, kuchárka Julia Arkhipova, nám porozpráva o jemnostiach, ktoré zlepšia vyprážané zemiaky.
Ako zlepšiť chuť pokrmu?
Živočíšne tuky
Ak chcete, aby boli vaše zemiaky chutnejšie a bohatšie, mali by ste na vyprážanie používať živočíšne tuky.
Patrí medzi ne bravčová masť, tuk z kože vtákov (kuracie a kačacie), slanina.Tieto zemiaky urobia dojem aj na gurmána.
Varenie
Tento trik sa bude páčiť najmä tým, ktorí majú radi čipsy.Váš pokrm bude čo najpodobnejší.Stačí, ak rozdrvené zemiaky pošlete do vriacej vody doslova na päť minút.
Po vysušení pristúpte k vyprážaniu.
Olej a korenie
Rastlinný olej by mal byť bez zápachu, aby nekontrastoval so smaženými zemiakmi.Korenia by nemalo byť veľa: stačia tri položky.
Môžete sa rozhodnúť pre kurkumu, majorán a rozmarín.
Ahoj, tento článok je skvelý, no ja by som si dovolila pridať ešte ďalší tip. Keďže vyprážanie zemiakov v živočíšnych tukoch im dodá nádhernú chuť, pre tých, ktorí preferujú vegetariánsku stravu, môže byť náhradou aj kvalitný rastlinný olej s príchuťou rozmarínu alebo čosi orientálne. Myslím si, že aj táto alternatíva môže byť zaujímavá a chutná!