Napriek tomu, že zloženie boršču obsahuje rôzne zložky vo veľkom množstve, nebráni to tomu, aby sa polievka niekedy ukázala ako prekvapivo priemerná.
Preto treba mať vždy na pamäti dôležité možnosti zlepšenia chuti tohto pokrmu.
Odborníčka na varenie nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Arkhipova, nám prozradila, aké triky vám pomôžu dosiahnuť to, čo chcete.
Ako zlepšiť chuť boršču?
Zapracujte na vývare
Ako sa ukázalo, najťažšie je pripraviť poriadny vývar. V tomto prípade sa ukáže, že samotný boršč je bohatý a aromatický.
Preto skúsení kuchári často používajú rôzne druhy mäsa, aby zlepšili kvalitu boršču.
Minimálne zemiaky
Mnohí ľudia dávajú príliš veľa zemiakov a zabúdajú, že to ‚upcháva‘ chuť. Preto sa snažte zaviesť menej zemiakov.
Nezabúdajte na zeleninu
Vďaka tomuto doplnku bude polievka neuveriteľne chutná. Môžete pridať klasickú zeleninu – petržlen, kôpor, zelenú cibuľku.
Masť
Toto je najdôležitejšia prísada, vďaka ktorej bude boršč dokonalý. Rozdrví sa spolu so strúčikmi cesnaku pomocou hmoždiera a vkladá sa do už uvareného boršču.
Chápem, že vývar je základom, ale mám pocit, že iné chute z mäsa by mohli pridať ešte viac dimenzií chuťového zážitku. Čo poviete na možnosť pridať trochu korenia alebo exotických bylín pre oživenie chuti boršču?