Keďže mäso je vo väčšine prípadov kľúčom k úspechu pri výrobe vývaru, musí byť správne vybrané.‘.
Od správnosti výberu závisí kvalita vývaru a polievky, ktorej bude základom.
Kuchárka Júlia Archipovová, odborníčka na varenie nášho časopisu, teda upozorňuje na hlavné body.
Z čoho pozostávajú
Všetko závisí od typu polievky
Pre milovníkov šurpu je rozumnejšie uvariť vývar na báze jahňacích rebier.Bohatý boršč sa získa, ak sa vývar pripraví z bôčika s kosťou.
Polievka s rezancami bude chutnejšia, ak sa vývar pripraví z ročného kuraťa.
Spojivové tkanivo
Venujte pozornosť vzhľadu mäsa.Ak je prítomné spojivové tkanivo, vývar bude aromatickejší a bohatší.
Neberte mrazené mäso
Mnohí ľudia chcú kúpiť mäso v najbližšom supermarkete za nízku cenu, preto voľba padne na mrazené výrobky.Vývar na báze čerstvého mäsa je však najchutnejší.
Môžete zvážiť aj možnosť chladeného výrobku.