Chuť tekvicového kaviáru pozná každý už od detstva.Jednoduché občerstvenie sa stalo obľúbeným medzi najširšími vrstvami obyvateľstva..
Prípravok nestratil na popularite ani potom, čo gazdinky zabudli na časy úplného nedostatku..
Odborníčka nášho magazínu Yulia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako pripraviť klasický tekvicový kaviár.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Ošúpanú cibuľu nakrájajte na kocky a smažte na rastlinnom oleji, kým nebude priehľadná, potom pridajte nastrúhanú mrkvu.
2.Cuketu ošúpeme z kože a semienok, nakrájame na stredné kocky, paradajky nasekáme podľa potreby a zeleninu povaríme na miernom ohni.
3.Po udusení zeleniny pridajte nasekaný cesnak, soľ a cukor, varte ďalších 5 minút, odstráňte z tepla a po vychladnutí prejdite cez mlynček na mäso alebo použite mixér.
4.Priveďte do varu, pridajte ocot a nalejte do sterilizovaných pohárov.Dobrú chuť!