Ďalšie veľkolepé jedlo sa dá pripraviť z baklažánov.Vďaka sade ingrediencií vyzerá nielen chutne, ale aj pôsobivo..
A ako náplň sa používa tvaroh a syr..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako variť.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Čisté baklažány nakrájame na polovice, povaríme 10 minút v osolenej vode a necháme vychladnúť.
2.Na prípravu plnky roztlačíme tvaroh vidličkou a zmiešame so strúhaným syrom a vajíčkom.
3.Cesnak prešiel lisom, do hotovej zmesi sa pridávajú nasekané bylinky a bylinky a soľ.
4.Potom sa ingrediencie zmiešajú a hotová plnka sa zaleje jogurtom.
5.Z baklažánov musíte opatrne odstrániť dužinu bez toho, aby ste poškodili pokožku, nakrájajte ich na kocky, zmiešajte s náplňou a vložte ich späť.
Všetko navrchu posypeme strúhaným syrom a dáme piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.Dobrú chuť!
Ďalší skvelý recept, ale mám pocit, že pomer množstva tvarohu a syra je trochu prehnaný. Možno by stačilo viac zdôrazniť chuť samotných baklažánov a pridať menej týchto ingrediencií na výplň.