Zelenina na večeru je ideálnou možnosťou, ako ísť spať sýty a neublížiť svojej postave..
Vzhľadom na to, že teraz je na trhu veľa sezónnej zeleniny, prečo neuvariť baklažány..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako variť baklažány bez vajec a mäsa.
Budete potrebovať:
baklažán 2 ks;
cícer 100 gr;
rastlinný olej 4 lyžice.l;
koriander 1 zväzok;
petržlen 4 vetvičky;
cesnak 2 strúčiky;
citrónová šťava 2 lyžice.l;
ocot (biele víno) 1 polievková lyžica.l;
soľ a korenie podľa chuti.
Ako variť
1.Na prípravu tohto jedla je lepšie namočiť cícer ráno alebo aspoň na 4-6 hodín.
2.Hotové ho varíme v osolenej vode 1-1,5 hodiny, ale neprevaríme.
3.Baklažány je potrebné nahrubo nakrájať na kocky, smažiť na rastlinnom oleji do zlatista, pridať soľ a potom dusiť do mäkka.
4.V tejto dobe musíte nasekať bylinky a cesnak, pridať korenie (pre toto jedlo sa odporúča paprika a rasca).
Potom pridajte olivový olej, ocot a citrónovú šťavu, aby ste vytvorili dresing.
5.Baklažány, cícer a dresing zmiešame, necháme 2 hodiny odstáť v chladničke a podávame.Dobrú chuť!
Predtým sme vám povedali, čo určuje mäkkosť vyprážanej pečene.
Ahoj, som rada, že tu máme recept na baklažány bez vajec a mäsa! No, keďže som veľká fanúšička kôpru, trochu mi chýba jeho prítomnosť v tomto jedle. čo myslíte, že by ste pridali trochu kôpru do dresingu, aby sme trochu zmenili chuť?