Väčšina gurmánov je zvyknutá, že olúpané vajce uvarené natvrdo má bielu farbu na vonkajšej strane.
Keď ho rozkrojíte, objaví sa žĺtok vo vnútri.
Chcete si pripraviť úplne zlaté vajce? Môže sa to zdať komplikované, ale v skutočnosti je to veľmi jednoduché!
O tajomstve, ako vytvoriť tento neštandardný pokrm, sa podelila Júlia Archipovová, odborníčka na kuchárstvo, ktorá je kuchárka a pekárka štvrtej kategórie internetového vydania Belnovosti.
Recept na zlaté vajíčko
Trik spočíva v tom, že pred varením musíte vajce veľmi dôkladne rozbiť, pričom škrupina zostane neporušená.
Vezmite si niečo dlhé. Napríklad pančuchy alebo rukáv zo starej košele.
Umiestnite surové vajce do vybraného materiálu a zaviažte ho tak, aby bolo zabezpečené.
Inými slovami, obie šnúrky by mali byť blízko vajca, pričom jeden uzol bude na ľavej strane a druhý na pravej strane.
Vezmite vytvorenú ‚konštrukciu‘ a začnite vajce rozmotávať.
Každých 5-10 sekúnd náhle zastavte odvíjanie rýchlym potiahnutím koncov materiálu od seba.
Tento proces by mal trvať približne 2 minúty. Počas tejto doby sa žĺtok rozdělí a ‚spojí‘ s bielkovinou. Škrupina zostane neporušená.
Toto vajce potom uvarte tradičným spôsobom (7-10 minút vo vriacej vode).
Keď olúpete uvarené vajce zo škrupiny, získate úplne zlatistý pokrm. Vaša domácnosť bude príjemne prekvapená týmto jedlom, ktoré sa vyznačuje neštandardným vzhľadom.