Varenie vajec sa považuje za veľmi jednoduchý kulinársky postup.
Na druhej strane, zbaviť sa škrupín z hotového pokrmu sa často ukazuje ako pomerne náročné.
Často sa stáva, že tvrdá škrupina je takmer ‚prilepená‘ k bielkovine.
V dôsledku toho je takmer nemožné olúpať vajcia uvarené natvrdo tak, aby si zachovali svoj chutný vzhľad a hladký povrch.
Existuje však jeden malý trik na zjednodušenie odstraňovania škrupín.
Aby ste to dokázali, musíte pri varení vajec použiť jednu jednoduchú prísadu.
O zaujímavom ‚triku‘ porozprávala Júlia Archipovová, expertka sieťového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie.
Čo pridať do vody pri varení vajec
Jedlá sóda by mala skončiť v bublajúcej tekutine.
Mala by stačiť jedna polievková lyžica hydrogénuhličitanu sodného.
S touto prísadou začne tvrdá škrupina tepelne upravených vajec krehnúť.
Z takýchto škrupín sa budú vajcia veľmi ľahko vyberať.
Mimochodom, namiesto jedlej sódy môžete použiť kuchynskú soľ.Tento výrobok vytvorí zásadité prostredie.V dôsledku toho škrupina opäť stratí svoju tvrdosť.
S chloridom sodným by sa to nemalo preháňať.Stačí pár alebo tri štipky.