Varenie chutnej polievky, z ktorej bude mať radosť celá rodina, je skutočnou zručnosťou skúsených hostiteliek.
Vždy sa to však dá naučiť..
Preto sa oplatí zistiť hlavné tajomstvá tejto klasickej polievky, hovorí kulinárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Z čoho sa skladá
Výber kapusty
Napriek tomu, že na prípravu polievky možno použiť akúkoľvek kapustu, najchutnejšia a najcharakteristickejšia bude polievka založená na jesenných odrodách.
Preto je v chladnom období polievka obzvlášť chutná.
Tajný dresing
Každý vie, že polievka má výrazný chuťový nádych, ktorý si nemožno pomýliť s ničím iným.Aby sa dosiahol požadovaný účinok, musí sa do zloženia pokrmu pridať špeciálny dresing.
Môžete použiť nálev z nakladaných húb alebo kyslej kapusty.
Dusenie
Aby sa štíty ukázali ako obzvlášť chutné, oplatí sa odmietnuť ponáhľať.Je zvykom polievku nielen variť, ale aj dusiť v rúre pri nízkych teplotách.