Na to, aby sme si naplno vychutnali čerstvú uvarenú kukuricu, už nezostáva veľa času, preto netreba otáľať.
Tento výrobok bude vždy skvelou pochúťkou pre celú rodinu, ktorú si určite nikto nenechá ujsť.
Aby však kukurica vyšla dokonale, musíte ju správne uvariť, hovorí kuchárska expertka nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Arkhipova.
Ako uvariť chutnú kukuricu v hrnci
Potrebné ingrediencie
– 4 klasy;
– 3 litre vody;
– Morská soľ (podľa vlastného uváženia).
Postup varenia
Vezmite klasy a dobre ich ošúpte.Uistite sa, že na samotnej kukurici nezostali žiadne ‚chlpy‘.V prípade potreby klasy umyte.
Listy je potrebné dobre umyť pod vodou a položiť na samé dno panvice.
Vložte kukuricu.Ak je to potrebné, klasy sa môžu rozdeliť na niekoľko častí.
Zalejte uvedeným množstvom vody.Priveďte do varu a varte na miernom ohni.Potom je potrebné sledovať pripravenosť: všetko závisí od vlastností odrody.
Niektoré odrody sú hotové po 10-20 minútach, iné sa varia niekoľko hodín.
Soľ sa používa až v čase podávania.
Respektujem rady Julia Arkhipovej, no osobne preferujem pridanie trochy masla do vody pri varení kukurice pre ešte bohatšiu chuť. Navrhla by som vyskúšať túto malú zmenu, aby ste možno objavili nový spôsob ako ďalej spríjemniť chuť tohto lahodného jedla. Ďakujem za recept!