Určite každá žena v domácnosti môže mať zlyhania: pohánka je príliš suchá alebo sa rozvarí na zvláštnu tekutú hmotu..
Toto usporiadanie nevyhovuje nikomu..
Odborník nášho magazínu v oblasti varenia preto prezrádza správny postup prípravy pohánkovej kaše.
Z čoho pozostáva?
Najprv si odmerajte potrebné množstvo obilnín a snažte sa ich čo najšetrnejšie vytriediť.Potom produkt niekoľkokrát opláchnite, kým sa kvapalina nestane čírou.
Pohánku necháme vyschnúť.
Potom umiestnite cereálie v rovnomernej vrstve na suchú panvicu a držte ju na miernom ohni dve minúty.
Vložte pohánku do hrnca.Na jeden diel cereálií vezmite dva diely vody a tekutinu osoľte.
Počkáme kým uvarí.
Oheň znížime na minimum a prílohu varíme prikrytú 15 minút.Pridáme maslo, premiešame a prikryjeme pokrievkou.Po piatich minútach sa môže jedlo podávať.
Vďaka tejto jednoduchej metóde bude pohánka vždy chutná a drobivá.
Ahoj, ľudia! Mám tu pre vás úžasný recept na pohánkovú kašu, ktorý som si osvojila od mojej starostlivej babičky. Namiesto klasického spôsobu varenia, ktorý sa tu opisuje, môžem odporučiť varenie pohánky vo vývare zeleniny. Týmto spôsobom sa kaša stáva ešte lahodnejšia a získava bohatšiu chuť. Skúste to niekedy, určite nebudete ľutovať!