Preukázalo sa, že na varenie cestovinovej prílohy nepotrebujete vodu.
O skutočne inovatívny spôsob sa podelila odborníčka internetového portálu BelNovosti, kuchárka Julia Archipova, ktorá odporúča spojiť proces varenia cestovín s prípravou prvého chodu.
Ako uvariť cestoviny bez vody
Vložte mäso (napríklad kurací vývar) do variča, aby sa uvarilo. Po zovretí vody odstráňte penu, ktorá sa vytvorila na povrchu, a potom do nej pridajte cestoviny.
Výsledkom je, že príloha sa nevarí v ‚prázdnej‘ vode, ale v chutnom vývare s koreninami, a tým pádom absorbuje ich chuť.
To vysvetľuje, prečo sú takto uvarené cestoviny oveľa chutnejšie a aromatickejšie.
Keď sú cestoviny hotové, vyberte ich pomocou naberačky z hrnca.
A čo s prvým chodom? Jednoducho – pokračujte v varení a do hrnca pridajte ostatné ingrediencie na polievku. Mimochodom, bude tiež hustejšia a plnšia ako zvyčajne, pretože počas varenia cestovín sa uvoľňuje škrob.
Ako skúsená kuchárka, musím povedať, že táto metóda varenia cestovín bez vody ma zaujala. Avšak, čo by ste si mysleli o pridaní čerstvých byliniek do vývaru pre ešte bohatšiu chuť a arómu cestovín? Možno to ešte zdokonalí ich jedinečný gastronomický zážitok. Ďakujem za inšpiráciu!