Pri príprave zemiakovej kaše sa mnohí kuchári dostávajú do problémov tým, že podávajú suchú, a preto nie veľmi chutnú prílohu.
Podľa odborníčky internetového vydania BelNovosti, kuchárky Júlie Archipovovej, existuje jedna tajná prísada, ktorá dokáže rýchlo zlepšiť chuť zemiakovej kaše.
Aj jej malé množstvo stačí na prípravu krémovej a zároveň veľmi výživnej zemiakovej kaše.
Ako pripraviť dokonalú zemiakovú kašu
Zemiaková príloha by sa mala pripraviť nasledovne.
Uvarené zemiakové hľuzy roztlačte škrabkou na zemiaky.
V tejto fáze sa zvykne pridávať mlieko a zmäknuté maslo, pričom tajnou zložkou je kyslá smotana.
Snažte sa použiť jednu polievkovú lyžicu tučnej kyslej smotany s obsahom tuku najmenej 20 %.Nedávajte viac, pretože príliš veľa kyslej smotany môže spôsobiť, že pokrm bude príliš kyslý.
Pred podávaním zemiakovú kašu dôkladne premiešajte a podľa potreby pridajte nasekané bylinky.
Zemiaková kaša, pri príprave ktorej bola použitá kyslá smotana, sa stáva chutnejšou, jemnejšou a lahodnejšou.
Aj keď dodanie kyslej smotany do zemiakovej kaše môže dodávať jemnosť, niektorí môžu považovať tento spôsob prípravy za príliš tradičný a neinovatívny. Možno by bolo zaujímavé skúsiť iné netradičné prísady, aby sa zlepšila chuť kaše a ponúkli nové zážitky v kuchyni.