Aj keď kebab vyzerá veľmi lákavo, nikto si na ňom nepochutí, ak nebude mäkký.
Preto je dobré zistiť, aké tajomstvá zabezpečujú, aby sa mäso rozplývalo na jazyku.
Odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova, nám odhalila triky, ktoré používajú skúsení kuchári.
Aké tajomstvá by si mali všímať ženy v domácnosti
Používajte kivi
Toto ovocie je ideálne na to, aby aj lacné tvrdé mäso získalo mäkkosť, chuť a šťavnatosť.Ďalšou výhodou použitia kivi je jeho rýchle spracovanie.
Takáto marináda si vyžaduje iba 60 minút na splnenie úlohy.
‚Kúzlo‘ sójovej omáčky
Na dosiahnutie požadovaného výsledku je dôležité používať len prírodnú sójovú omáčku, pretože ide o fermentovaný produkt.
Pri použití sójovej omáčky by doba marinovania mala byť aspoň dve hodiny. V tomto prípade však treba byť opatrný so soľou: jej pridávanie môže byť zbytočné.
Toľko práce len pre to, aby bolo mäso mäkké? Čo by ste povedali na skrátenie procesu? Možno existuje rýchlejší spôsob, než 2 hodiny marinovania s sójovou omáčkou.