V súčasnosti väčšina žien v domácnosti nemá prakticky žiadny voľný moment, pretože sa aktívne venujú prípravám.‘.
Aby vydržali cez zimu, musia dodržiavať niekoľko zásadných podmienok.
Medzi ne patrí aj sterilizácia nádob, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Za pozornosť stojí jednoduchá technika, ktorá je založená na použití zaváracieho pohára.
Z čoho pozostáva
Bude potrebné nájsť dostatočne priestrannú nádobu, do ktorej sa dajú nádoby bezpečne umiestniť tak, aby sa navzájom nedotýkali.
Najskôr rozložte novú kuchynskú utierku. Usporiadajte poháre. Potom nalejte tekutiny. Tekutiny by malo byť dostatok. Viečka môžete zaslať aj naraz.
Čaká sa, kým to začne bublať.
Potom bude presný čas sterilizácie závisieť od objemu pohárov. V prípade malých pohárov stačí desať minút sterilizácie.
Ak pracujete s dvojlitrovými pohármi, počkajte dvadsať minút. Objemné trojlitrové nádoby sa však sterilizujú pol hodiny.
Čo ak nie som domáca pani a nemám na sterilizáciu toľko času ako Julia Archipova odporúča? Máte nejaký tip na rýchlejší spôsob, ako si uchovať zaváraniny?