Zemiaková kaša nemusí byť vždy taká kvalitná, ako by sme očakávali.
V pokrme sa môžu vyskytnúť hrudky, ktoré narušujú pozitívny dojem.
Niekedy môže byť problém spôsobený vodnatej chuti. Aby ste predišli týmto nedostatkom, je dôležité dodržiavať určité pravidlá, vysvetľuje odborníčka na varenie našich časopisov, kuchárka Julia Arkhipova.
Na aké 3 dôležité veci nezabudnúť
Vyberte si škrobnaté zemiaky
Len tieto odrody sú vhodné na prípravu zemiakovej kaše. V tomto prípade bude zemiaková kaša vzdušná a kvalitná.
Šupka škrobnatých zemiakov býva často hrubá a drsná.
Krájanie
Niektoré gazdinky varia hľuzy vcelku, čo je správne rozhodnutie. Zemiaky by však v takom prípade mali byť malé a rovnomerné.
Veľké hľuzy môžete jednoducho rozdeliť na menšie kúsky.
Sušenie
Po uvarení zemiakov a vypustení vody by ste nemali hneď vypnúť oheň a odstrániť hrniec. Musíte ho nechať pol minúty stáť na sporáku.
Týmto sa odstráni všetka prebytočná vlhkosť.