Niektorí ľudia považujú bravčovú masť za škodlivý výrobok, preto sa ju snažia vôbec nekupovať.
Je to však mylný dojem..
Samozrejme, nie je potrebné konzumovať masť každý deň vo veľkých množstvách: bude to málo prospešné.Ale malé množstvo sadla bude určite prospešné.Najchutnejšia bude bravčová masť, ktorú si uvaríte sami, je presvedčená odborníčka nášho časopisu na kulinárske otázky kuchárka Julia Archipova.
Preto bude relevantné osviežiť si niektoré vedomosti na túto tému.
Aké tajomstvá chutnej masti by mali mať na pamäti ženy v domácnosti?
Rozmery
Aby bolo sadlo chutné, na solenie by sa malo okamžite rozdeliť na porciované kúsky vhodnej veľkosti.Najlepšie je vytvoriť kúsky s hmotnosťou najviac 150 gramov.
Ale ani vy nechcete rezať menšie.
Príprava
Po dôkladnom umytí výrobku sa odporúča zbaviť ho pred morením prebytočnej vlhkosti pomocou papierovej utierky.
Výber soli
Nepredpokladajte, že postačí akákoľvek soľ.Najlepšou voľbou je objektívne hrubá soľ: masť sa vždy podarí dokonale.
Ako by sme si len bez odborníčky pani Archipovej poradili s výberom soli pre masť, že? Možno by sme radšej mali rozmýšľať nad tým, či naozaj potrebujeme v tomto storočí sadielko vo veľkých množstvách. Ale každý máme svoje chute, však?