Určite nám dáte za pravdu, že paradajky z obchodu nemajú takmer nič spoločné s tými domácimi, na ktoré si všetci z detstva radi spomíname.Tá vôňa, chuť. to je raj pre mlsné jazýčky, však? Ak ste boli nedávno na trhu a nebaš Či je niečo miestna paradajka, budem vedieť s istotou povedať, teraz vám prezradíme, ako s pomocou malého alabastru na túto otázku vždy nájdete správnu odpoveď.Najlepším znakom toho, že paradajka je miestna, je jej vzhľad, ktorý by mal byť nepravidelný a rôznych veľkostí.
Určite by ste sa mali vyhnúť paradajkám s „chašic“ na vrchole, pretože to je tiež jeden zo znakov, že nie sú miestni.To sa dá tolerovať iba pri odrodách ako &scaron, teda napríklad „volské srdce“ kde je to normálne.
Platí pravidlo – čím neprirodzenejší tvar, tým prirodzenejší.Vyberajte si preto tie plody, ktoré sú hrudkovité a spočiatku nie tak zdanlivo dokonalé.Skontrolujte si tiež, či kupovaná paradajka má výraznú vôňu zeme a záhrady.Ak existuje, ide o domáci produkt.Šje to o zrelosti, ak je šupka paradajky príliš tvrdá, pravdepodobne nie je taká zrelá.
Nakoniec by ste mali vedieť, že miestne paradajky majú vo všeobecnosti bledožltohnedé listy blízko stonky, čo znamená, že boli nedávno zozbierané.Nestriekané paradajky nemajú v strede rajčiny zelenú stopku a ich farba je zvonka aj zvnútra jednotne červená, teda od šupky až po srdiečko.Tiež nekupujte tie paradajky, ktoré sú v plastových škatuľkách alebo zabalené v igelite, pretože ich necítite a necítite sa ich dotýkať, píše Dom i design.
Čudujem sa tomu, že niekto môže tvrdiť, že paradajka s „chašic“ nie je miestna. Myslíte si, že by sme mali ignorovať aj takéto odrody, či je to skutočne nezmysel?