Keďže mäso je vo väčšine prípadov kľúčom k úspechu pri príprave vývaru, musíte si ho správne vybrať..
Kvalita vývaru a polievky, pre ktorú sa stanú základom, bude závisieť od presnosti výberu..
Šéfkuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka nášho časopisu v oblasti varenia, preto upozorňuje na hlavné body.
čo sú zač?
Všetko závisí od druhu polievky
Pre milovníkov šurpy je rozumnejšie variť vývar na báze jahňacích rebier.Bohatý boršč sa získava varením vývaru z hrude na kosti.
Rezancová polievka bude chutiť lepšie, ak bude vývar vyrobený z ročného kuriatka.
Spojivové tkanivo
Venujte pozornosť vzhľadu mäsa.Ak je prítomné spojivové tkanivo, vývar bude aromatickejší a bohatší.
Neberte mrazené mäso
Mnoho ľudí chce kúpiť mäso v najbližšom supermarkete za nízku cenu, takže voľba padá na mrazené potraviny.Najchutnejší vývar je však z čerstvého mäsa.
Môžete tiež zvážiť chladený produkt.
Komentár od Mária123: Ďakujem za tento článok! Určite ho budem zdieľať s priateľmi, no znepokojuje ma, že mnohí ľudia stále uprednostňujú mrazené mäso aj napriek jeho kvalite. Možno by bolo užitočné zdôrazniť aj alternatívy pre tých, ktorí nemajú prístup k čerstvému mäsu.