Šči sa považuje za skutočné majstrovské dielo slovanskej kuchyne, keďže k tejto polievke neexistuje obdoba.
Málokto však vie o množstve dostupných druhov.
Aké sú rozdiely medzi polievkami, nám prezradí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Aké druhy klasických polievok existujú?
Celozrnné štípané
V zložení takejto polievky môžete nájsť mäsový vývar, zemiaky, rôzne druhy húb, mäsové polotovary.Do zloženia sa spravidla zavádza veľa produktov, ktoré umožnia, aby sa polievka stala chutnejšou a výživnejšou.
Kyslá polievka
Ak si chcete dopriať pravú kyslú polievku, mali by ste si ju uvariť na kyslej kapuste.Polievka bude úžasná.
Klíčky
O tomto druhu polievky vôbec nepočulo veľa ľudí.Základom tohto pokrmu sú klíčky, ktoré sa nepoužívali na sadenie.
Pôstna polievka
Vegáni a vegetariáni si môžu tieto štíty pokojne pripraviť, pretože polievka neobsahuje žiadne živočíšne produkty.
Ryby: Rybie mäso, ktoré sa používa na prípravu jedál z rýb, je vhodné na prípravu jedál z rýb
Aj takýto druh polievky sa dá pripraviť.Do pokrmu možno poslať dobrú drahú rybu aj lacnú rybiu konzervu.