Cuketové placky sú chutné a takmer diétne jedlo – všetko závisí od množstva múky a spôsobu prípravy..
Zdá sa však, že tohto jedla sa nasýtite len zjedením hory takýchto palaciniek..
Odborníčka nášho magazínu Yulia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako pripraviť výdatné cuketové palacinky so syrom a šunkou.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Cuketu umyjeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme, premiešame a necháme 10-15 minút odstáť.Keď zelenina pustí šťavu, scedíme ju.
2.V tejto dobe musíte šunku nakrájať na malé kocky a nastrúhať syr na hrubom strúhadle.
3.Cesnak očistíme a pretlačíme lisom.
4.Do pripravenej zeleninovej zmesi rozšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu a múku, nasekaný cesnak, šunku a syr, korenie.
5.Premiešame, rozohrejeme panvicu a na rastlinnom oleji pečieme palacinky z oboch strán.
Podávame s kyslou smotanou alebo inou omáčkou.Dobrú chuť!
Predtým sme vám povedali, ako zachrániť presolenú polievku.
Na môj vkus by som trochu obmedzila množstvo múky v recepte. Myslím si, že by sa cuketové palacinky mohli ešte viac zlepšiť, keby bola omnoho menšia časť múky, aby chuť zeleniny viac vynikla.