Je ťažké si predstaviť, že z približne rovnakého súboru produktov kuchári pripravujú úplne odlišné kotlety..
Ak chceš, aby sa na tvoje kotlety tvorila fronta, je dosť jednoduché zvládnuť niekoľko trikov.
Šéfkuchárka Yulia Arkhipova, kuchárska expertka nášho časopisu, nám prezradila, z čoho pozostávajú.
Aké tajomstvá sa oplatí poznať
Dva druhy mäsa
Nie je potrebné vyrábať kotlety len z jedného druhu mäsa.Pridanie druhého druhu pomáha, aby boli rezne šťavnatejšie, aromatickejšie a chutnejšie.
Vždy sa oplatí vziať bravčové mäso ako ďalší druh.
Korenie
Nepoužívajte príliš veľa korenia: chuť kotliet sa tým nezlepší.Vo väčšine prípadov stačí trochu korenia, soli a štipka akýchkoľvek byliniek.
Marinovanie
Toto je dôležitý krok, na ktorý mnoho ľudí zabúda.Marinované mleté mäso sa však ukáže byť niekoľkokrát chutnejšie ako obyčajné mleté mäso.Prípravok je potrebné pred vyprážaním nechať v chladničke aspoň hodinu.